Welkom

Deutsche Freunde
English friends

Murcia 2011
2e plaats op int. folklore festival Murcia in Spanje 2011

In september 1945 is de dansgroep "De Hengeler Spöllers en Daansers" opgericht. De dansgroep met live accordeon muziek is, vooral door de klederdracht en de presentatie van de folkloristische dansen, een graag geziene gast op nationale en internationale festivals. Zo hebben de meeste landen van Europa in de loop der jaren onze dansen kunnen bewonderen. Zelfs van buiten Europa komen de uitnodigingen. Maar ook worden wij lokaal veel gevraagd om op te treden bij allerlei festiviteiten en dat doen we graag.

Als vereniging willen wij de oude Twentse cultuur en folklore uit de jaren rond 1900 in ere houden. Met onze optredens willen wij u even meenemen naar die tijd.

Meer dan 40 folkloredansen kunnen we uitvoeren op echte Twentse tipklompen in een rij, kring of figuur en ondersteund met live accordeonmuziek. Met zang, voordrachten, kledingshow en/of sketches, die typisch Twents zijn, kunnen wij ons optreden uitbreiden.

Natuurlijk is het geluid van de klompen uitermate spectaculair en hebben dansen als de "Driekusman" en de "Klompendans" een internationale bekendheid gekregen. Het is een vaststaand feit, dat Nederland internationaal nog steeds het imago van klompen, molens, kaas en tulpen heeft.


Kiest u voor de Hengeler Spöllers en Daansers, dan kiest u voor een optreden met gepassioneerde dansers vol vrolijkheid en gezelligheid!
 

Voor algemene informatie en optredens kunt u contact opnemen
secretaris@hengelerspollers.nl